1034 budapest, tímár u.24., tel.: 30 396 4043 / 20 434 3486

Hegyen-Völgyön egyesület

Fórum
Persze minden a terv szerint alakult mire beértünk a Moszkva térre kisütött a nap.:)
Köszönjük a szervezést, a jó társaságot, reméljük a második félidő is jól sikerült!? Mire mi hazaértünk már a nap is kezdett "sütni" :) Piri, Ildi, Attila
Újra túrázunk, gyertek szeptemberben a Kékre!:)
Szombaton találkozunk a Kő-hegyen! Hurrá, hurrá, hurrá!!!
Társas-játék

Társas-játék programunkban osztályok, fiatal csoportok számára szervezünk közösségfejlesztő, pozitív csoportdinamikát kialakító foglalkozásokat. Kiváló alkalom lehet minderre egy-egy osztálykirándulás, ahol a gyerekek egy erdei túra során különböző feladatok teljesítésével érik el a közös célt, de akár az iskola épületén belül is létre lehet hozni hasonló játékos programot a közösség épülése érdekében.

Általános leírás
A program "társasjátékozni" hívja a gyerekeket, akik a játék közben különböző közösségfejlesztő és -építő feladatokon keresztül ismerik meg saját és egymás erősségeit vagy éppen gyengeségeit közös sikereik és kudarcaik során.


Kinek ajánljuk

A Társas-játékot olyan csoportoknak, osztályközösségeknek ajánljuk, amelyek működése nem zökkenőmentes, a tagjai nem képesek közösen egy cél érekében cselekedni, továbbá olyan közösségeknek, ahol a vezető és követő magatartással problémák jelentkeznek.


A program célja
A Társas-játék célja elsődlegesen a csoport működésének elősegítése, a csoport tagjainak több, új oldalról történő megismerése, amely pozitívan járul hozzá a közöség fejlődéséhez, illetve a kudarc és a siker megéléséhez. A feladatok ezetúlmenően fejlesztik a gyermekek kooperációs és problémamegoldó készségét és tovább erősíti a csoportkohéziót.


A program hossza

A Társas-játék időtartama változó, az igényekhez és célokhoz igazodva a következőkre van lehetőség:

- 3 órás "játék"

- 6 órás "játék"

- egésznapos "játék"

- többnapos "játék" (például osztálykirándulás keretében)

A program helyszíne
Iskolai osztályterem, tornaterem, udvar, illetve szabadon választható helyszíneken. Mindenki figyelmébe ajánljuk egyik jól bevált helyszínünket a Pomáz és Szentendre közötti Kő-hegy területét.


Egy-két példa a feladatokra
A résztvevők "bemelegítő" gyakorlatok után különböző állomásokon a célnak megfelelő feladatokat végeznek csoportosan. A feladatok között megtalálható az egyszerű kommunikációs feladatoktól kezdve az empátiát erősítő gyakorlatokig minden. A program során a gyerekek kötéltechnikai, ügyességi, gondolkodást és természetesen kooperációt igénylő feladatokat oldanak meg.

Részvételi díj (min. 10 fő)

- 3 órás "játék" - 1000 Ft/fő

- 6 órás "játék" - 1500 Ft/fő

- egésznapos "játék" - 2000 Ft/fő

- többnapos "játék" (például osztálykirándulás keretében - megbeszélés szerint)


Jelentkezés
Bogdán Rékánál a reka@hegyvolgy.hu e-mail címen vagy a +36 30 384 0265-ös telefonszámon.


További gyermek programjaink

Belépés
Regisztráció / Tagi jelentkezés
Megosztás


Események
« 2019. október »
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Következő túráink