1034 budapest, tímár u.24., tel.: 30 396 4043 / 20 434 3486

Hegyen-Völgyön egyesület

Fórum
Persze minden a terv szerint alakult mire beértünk a Moszkva térre kisütött a nap.:)
Köszönjük a szervezést, a jó társaságot, reméljük a második félidő is jól sikerült!? Mire mi hazaértünk már a nap is kezdett "sütni" :) Piri, Ildi, Attila
Újra túrázunk, gyertek szeptemberben a Kékre!:)
Szombaton találkozunk a Kő-hegyen! Hurrá, hurrá, hurrá!!!
Kalandnap

Kalandnap programunkat elsősorban olyan osztályoknak, közösségeknek ajánljuk, akik játékosan szeretnék megismerni a természtejárás szépségeit és lehetőségeit. A kincskeresés során tanulunk a térképészetről, geológiáról miközben a hegymászás és mocsárjárás tudományát is elsajátítjuk!

Általános leírás

A program a kincskeresés kerettörténetébe ágyazva ismerteti meg a gyermekekkel a térképészet alapjait, bővíti geológiai tudásukat, miközben, például kötélhidakon és mocsarakon átkelve jutnak el lépésről-lépésre a kincs rejtekhelyéhez.


A program célja

A Kalandos Kincskeresés során megoldandó feladatok fejlesztik a gyermekek kooperációs és problémamegoldó készségét, előremozdítja a csoportkohéziót, miközben az egyén képességeinek feltérképezésre is kiválóan alkalmasak.

Másik fontos célkitűzés, hogy a gyermekeket izgalmas feladatokon keresztül ismertessük meg a természetben eltölthető szabadidő számtalan módjára, miközben olyan ismeretekkel is gazdagodnak, amelyek iskolai tanulmányaikat is kiegészíthetik.


A program hossza

A kalandnap időtartama 6-7 óra, de lehetőség van hosszabb, illetve rövidebb program kialakítására is az igényeknek megfelelően.

A program helyszíne

Helyszínként a Pomáz és Szentendre közötti Kő-hegy területét ajánljuk, de választható területeken is megoldható a program lebonyolítása. Ebben az esetben a terület előzetes felmérése szükséges.

Egy-két példa a feladatokra
A gyermekek csapatokat alkotva indulnak el egy üzenet elolvasása után, amely az egész napos kalandozás történetét alapozza meg. Kijelölt ösvényen haladva egy patak felett kell átkelniük egy kötélhídon, amely az első bátorság és ügyesség próba a csapat számára. A sikeres teljesítés után a fiatalok tovább indulnak és útjuk során különböző információ „darabokat” gyűjtenek, amikre később lesz szükségük. A következő állomáson a térképészetről tanulnak, majd a megszerzett tudásukat használva navigálnak el a mocsárhoz, amin egy különleges mocsárjáró eszközzel kelnek át. Következik a kötélen ereszkedés egy szakadékba, majd a kincs felfedezése. A feladatok tovább bővíthetők, valamint a terepviszonyoktól függően változtathatók.

Részvételi díj
A teljes program ára a fent leírtak szerinti, Kő-hegyen történő szervezése és megvalósítása: 2000 Ft/fő.

 

Jelentkezés

Bogdán Rékánál a reka@hegyvolgy.hu e-mail címen vagy a +36 30 384 0265-ös telefonszámon.

 

 

További gyermek programjaink

Belépés
Regisztráció / Tagi jelentkezés
Megosztás


Események
« 2019. október »
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Következő túráink