1034 budapest, tímár u.24., tel.: 30 396 4043 / 20 434 3486

Hegyen-Völgyön egyesület

Fórum
Persze minden a terv szerint alakult mire beértünk a Moszkva térre kisütött a nap.:)
Köszönjük a szervezést, a jó társaságot, reméljük a második félidő is jól sikerült!? Mire mi hazaértünk már a nap is kezdett "sütni" :) Piri, Ildi, Attila
Újra túrázunk, gyertek szeptemberben a Kékre!:)
Szombaton találkozunk a Kő-hegyen! Hurrá, hurrá, hurrá!!!
Paprikáskrumpli bográcsban ( 8 főre)

Egyszerű és laktató finomság  másfél óra alatt...

 

Hozzávalók

 

3 kg krumpli (kockára vágva)
4 dg hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
0,5 kg parasztkolbász
2 db paradicsom
2-3 zöldpaprika
olaj

Fűszerek: só, bors, kömény, paprika, majoránna

Elkészítés
 

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az előzőleg már felforrósított olajon világos zsemleszínűre pírítjuk, a vége felé hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát.
A pirospaprikát beletesszük a tűzről levett edénybe és jól elkeverjük a hagymával-ennél a mennyiségnél négy kávéskanál pirospaprikával számoljunk. (Az olaj ne sercegjen.) Utána mehet bele a szeletelt krumpli és a szeletelt kolbász.
Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd beleaprítjuk a paradicsomokat is.
Újra tűzre tesszük, megvárjuk míg felforr, majd szelídebb tűzön főzzük.
A fűszereket és az apróra vágott fokhagymát ízlés szerint adagoljuk, a sóval csínján bánjunk, a végén is elég hozzáadagolni.

Vigyázzunk a tűz hőfokára nagyon erős tűzön le lehet égetni!
Amennyiben egy fedő is rendelkezésünkre áll, az ételt nem kell kevergetni csak a bográcsot mozgatni így nem törik össze krumpli.

Jó étvágyat!

 


 

Ha van kedved megosztani kedvenc receptedet másokkal is, küldd el a következő e-mail címre: hegyvolgy@hegyvolgy.hu

Belépés
Regisztráció / Tagi jelentkezés
Megosztás


Események
« 2018. február »
HKSzCsPSzV
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Következő túráink