1034 budapest, tímár u.24., tel.: 30 396 4043 / 20 434 3486

Hegyen-Völgyön egyesület

Fórum
Persze minden a terv szerint alakult mire beértünk a Moszkva térre kisütött a nap.:)
Köszönjük a szervezést, a jó társaságot, reméljük a második félidő is jól sikerült!? Mire mi hazaértünk már a nap is kezdett "sütni" :) Piri, Ildi, Attila
Újra túrázunk, gyertek szeptemberben a Kékre!:)
Szombaton találkozunk a Kő-hegyen! Hurrá, hurrá, hurrá!!!
A Hegyen-Völgyön Egyesületről

 

"Menjetek ki a természetbe és ismerjétek meg egymást ott, ahol az ember őszinte lesz!" (Móricz Zsigmond)

 

A Hegyen-Völgyön Egyesületet olyan, a táborozás, ismeretterjesztés, túravezetés, csapatépítés területein sok tapasztalattal rendelkezõ, lelkes fiatalok alapították 2006 tavaszán, akinek közös céljuk külső és belső világunk megismerésének, feledezésének elősegítése.

Ezen törekvések elérésére szervezzük aktív szabadidős tevékenységeinket hegyek közé, folyók, tavak partjára, kül- és belföldön egyaránt.

Programjaink széles skálán mozognak, mindenki megtalálhatja a saját felkészültségi szintjének valót, a nyári kenus csordogálástól kezdve, a vadvízi evezésig, a téli mecseki több napos barangolástól, az igazi magashegyi túrázáson át a via ferrátáig. Túráinkat csoportoknak, baráti társaságoknak, iskoláknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, cégeknek egyaránt ajánljuk.

Az Egyesület létrejöttének célja továbbá, hogy az említett, olykor költséges programokat sokak számára elérhetõvé tegyük pályázati és szponzori forrásokból, ezért törekszünk minél szélesebb tagság kialakítására és választottuk hivatalos formának az Egyesületet. A tagdíjat és egyéb egyesületi bevételeket a túrákhoz szükséges felszerelésekre és a tagok részvételi díjainak csökkentésére fordítjuk.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, lépj kapcsolatba velünk, hogy személyesen válaszolhassunk kérdéseidre!

 


 

Az Egyesület szervezõ tagjai

 

Garay Balázs
alelnök

Jelenleg az SZTE geográfus szakának utolsó éves hallgatója vagyok. Az egyetemi évek alatt fertõzõdtem meg a távoli vidékek felfedezésének varázsával.
Számos emlékezetes kisbuszos utat õrzök emlékeim közt. Túráztam a Pireneusokban spanyol és francia oldalon, jártam a Picosban és a Sierra Nevadában. Franciaország területén lévõ alpi nemzeti parkokat látogattam, köztük az Ecrin gleccsert. Több kisebb kirándulás során ismerkedtem Erdély hegyeivel: Bihar, Gutin, Retyezát, az utóbbi téli arcával is. Túrázhattam Észak-Írország sziklás tengerpartjain, az angliai Lake District-en, Dorset dombjain,Cornwall megkapó vidékén, valamint a híres fehér sziklákon. Emlékezetes téli kiránduláson vettem részt a svájci Klosters környéki hegyekben. 2004 tavaszán pedig sikerült elhagyni a kontinenst egy közös szervezésû maroccoi körutazás keretében, mely során feljutottunk téli körülmények közt az Atlasz csúcsára és a Saharában is életre szóló élményeket szereztünk, az arab kultúrába való betekintésrõl nem is beszélve.
Persze az egész nem itt kezdõdött. Vajer Andris barátommal általános iskolás korunk óta rendszeres résztvevõi voltunk a dombóvári ornitológiai táboroknak, majd a késõbbikben a lebonyolításukban is segédkeztünk.
A kenuzással, lévén paksiak vagyunk, már egészen kicsi korunkban megismerkedtünk és azóta is szívesen töltjük a meleg nyári napokat a holtágakban bolyongva. Remélem hamarosan veled is megoszthatjuk az aktív pihenés eme szórakoztató „mûfaját” és valamely túránkon találkozunk!


Vajer András
elnök

Angol tanárként, talán nem meglepõ, hogy az utazás központi helyet foglal el életemben. A helyváltoztatás minden formáját nagyon kedvelem, mégis a túrázás ragadott magával leginkább. Eddig két kontinensen sikerült „megvetnem lábamat”, Európa különbözõ országaiban és Észak-Amerikában is többször megfordultam már, ahol vízitúrákat, gyalogtúrákat és gyerektáborokat szerveztem, vagy egyszerûen csak élveztem a természet szépségeit.
Persze minden Magyarországon kezdõdött, ahol számtalan táborban, gyalog-és vízitúrán vettem részt iskolaéveim alatt. Pakson a Duna és a víz szeretetét tanultam meg, nyaranta madarász és régésztáborok révén ismertem meg az élõvilágot a Dunántúlon és jártam be a Zemplén területét. A téli táborok a Mecsek lankái közé vagy éppen a Bakony völgyeibe vezettek el. Ha mindez nincsen, talán a Grand Canyon roppant méreteit, a Sziklás hegység csúcsait, vagy a Salt Lake City mellett elterülõ sósivatagot sem ismertem volna meg soha. Hiszem, hogy a túrázás rengeteget képes az ember életéhez adni, különösen, ha barátaival fedezi fel a világot.

Jó túrázást kívánunk mindenkinek!

 

 

Hajdók Ildikó

egyesületi hadtápos, a bringa-szakosztály felelőse

Aki egyszer megszereti a túrázást, nehezen szabadul ebből az édes rabságból, hiszen a kirándulások során nem csak a természet csodáiban gyönyörködhetünk: pompás alkalom ez saját magunk megismerésére, képességeink kipróbálására, korlátaink és félelmeink ledöntésére. A természetjárás nem pusztán szabadidős tevékenység, hanem remek jellemformáló eszköz is.
Esetemben a túrázás nem annyira családi „örökség”, vagy az iskolás évek hozadéka: egyetemistaként szerettem meg a természetjárást, mikor a baráti társasággal elkezdtünk kirándulni bel- és külföldön egyaránt. Azonnal magával ragadott a kirándulások varázsa: az országos kéktúra útvonalát követve bejártam Magyarország különböző tájegységeit; felfedeztem a Kárpátok csodás hegyvidékeit és az „olasz csizma” legszebb tájait; eljutottam Törökországba, a Pireneusokba, Mexikóba.
Élvezettel űzöm a túrázás minden formáját: gyalogtúrák a hegyek között, bicikli-túrák a sík vidékeken, vagy éppen barlangászat a föld alatt. A vizet minden halmazállapotában nagyon szeretem: nyáron evezve, télen pedig sítalpon vagy korcsolyázva kerülök közel hozzá.
Szeretek a túrákon főzni, mert úgy gondolom, hogy nem csak a közös testmozgás, hanem az együtt elkészített majd elfogyasztott vacsora is hozzájárul ahhoz, hogy igazi csapat alakuljon ki a kiránduló társaságból.
Civilben nyelvtanárként működöm, valamint a Critical Mass aktivistájaként a kerékpározás, mint közlekedési forma népszerűsítéséért és egy élhetőbb Budapestért küzdök.

 

Ölschléger Beatrix - egyesületi tag

A sportolás, a mozgás, a túrázás és a „világjárás” mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Mindezt bizonyítja az is, hogy kiskorom óta sportolok. Minden sportot, amit lehet kipróbáltam és űztem, majd ebből következően testnevelő tanárként végeztem egyetemi tanulmányaimat. Mindig a természetben űzhető mozgásokat, tevékenységeket részesítettem előnyben. Bejártam a Bükk hegység zeg-zúgos útjait, vízzel való barátságomat pedig a Tisza túrákon szereztem meg. 2007 nyara után kötöttem a „Hegy és a Völgy”-gyel barátságot, egy közös Socan való evezés után. Azóta próbálok aktívan és hatékonyan részt venni az Egyesület életében. Télen hótalpas túrákat, szánkózást szervezek, valamint síoktatatást végzek. Nyáron Szlovéniában vadvízi, hegyi és barlang túrákat vezetek. Az önkéntes programok szervezésében és lebonyolításában aktív tagként tevékenykedem, valamint, ha időm engedi, szívesen veszek részt gyermek programjainkon. Mindent összefoglalva: szívesen eltúrázok bárhová a világban, mert „van még hova menni…”

Belépés
Regisztráció / Tagi jelentkezés
Megosztás


Események
« 2019. november »
HKSzCsPSzV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Következő túráink